Ultraljud 16/4

Nu är Telma ca 26, 27 dagar inne i dräktigheten. Denna torsdag, 16/4, så ska Telma på ultraljud för att se om vi kommer få några valpar tills sommarn. Det är bara vänta och se då den enda som vet vad som är på gång är Telma själv.

Detta är första gången vi är med om detta. Man säger att erfarna och de uppfödare som har haft många kullar brukar kunna se om hunden är dräktig eller inte i ögonen på hunden eller på de specifika tecken de har sätt deras hundar gett ut huruvida hunden är dräktig eller inte. Eftersom vi inte haft några kullar innan denna så kan vi inte göra mer än leta efter de tecken som brukar uppstå hos dom flesta dräktiga hundar.

  • Illamående och minskad matlust
  • Långsam/loj
  • Hunden kan uppfattas mer mallig och mammig, väldigt stolt.
  • Rosa och puffiga spenar
  • Att hundens löp inte riktigt avslutas helt

De tecken vi hittills sett hos Telma är att hennes löp inte har tagit slut, hon har rosa spenar och att hon är lite mer långsammare än vanligt vilket en släkting till oss påpekade häromdagen.

Nytt inlägg kommer upp så snart vi vet om Telmas resultat!

Kram

Freja