T-kullen född 23/5-2015

Efter timmar av nyfiken, spänd väntan och förväntan… Så föddes 6 underbara mirakel.

Igår, runt 10.00 tiden så började Telma bädda och hon flåsade hela tiden. Vi hade allt i ordning och timmarna kändes som år. Efter ett tag så bestämde jag och min närmsta väninna Karolina för att ta Telma på en promenad för att se om värkarna skulle kicka igång lite snabbare. Hon ville inte alls gå långt utan halvvägs på promenaden så skulle hon vända och halvspringa hem igen. Efter vi kommit hem så hände det fortfarande ingenting och Telma flåsade fortfarande. Vi bestämde oss för att försöka få lite sömn och 05:10 väcktes jag och Karolina av Telmas kraftigare flås. Hon sover i mitt rum så vi hade koll. Man såg att hennes kropp spändes då och då och svansen åkte upp. 07:35 så kom den första hanen. Efter den första valpen så började Telma förstå att hon faktiskt får ungar nu. Hon blev genast extremt fokuserad och 08:10 så kom det en tik efter. 08:32 kom det en till tik och 09:56 kom den tredje tiken . 10:35 så kom det en till tik och efter det så var de en låååång paus. Enligt oss iallafall, eftersom alla andra valpar kommit så tätt inpå varandra. Vi trodde inte att det skulle komma en till eftersom veterinären sagt att hon trodde det blev 5 st så jag och Karolina, medan mamma vaktade Telma och valparna förstås, åkte ut på en cykeltur. När vi kom tillbaka så föddes direkt den sista hanen 11:50.

Alla valparna mår jättebra och är friska. Telma är en sådan duktig mamma.

 

IMG_4490

07:35

Hane, ”TJ” 331 g

IMG_4498

08:10

Tik, ”Theodora” 380 g

IMG_4503

08:32

Tik, ”Trixie” 277 g

IMG_4504

 

09:56

Tik, ”Tequila” 340 g

 

IMG_4510

 

10:35

Tik, ”Tindra” 270 g

Tindra är en väldigt ljus cremefärgad eurasier och Camaro har flera avkommor i Tyskland där de är ljusare som vunnit en massa priser! Så himla fin!

 

 

IMG_4507

11:50

Hane, ”Troy” 350 g

 

Alla valpar som sagt är fullt friska och det har varit och fortsätter vara en sån upplevelse. De äter och sover nu efter en lång födsel och jag kan inte tänka mig någon bättre mamma än Telma  😉

Nu vet jag att det är många som kommer börja fundera på vilken valp de vill ha men notera att valparna inte ens är ett dygn gamla och Eurasierns färger ändras under valptiden och även efter åtta veckor när ni fått hem valpen så kommer ni se ändringar hos den framöver.

Det viktigaste är väl ändå mentaliteten, hur valpägaren och valpen passar ihop? 😉

Vi hade sådan tur för när vi var och hälsade på Telmas kull så valde hon min pappa för hon vägrade lämna hans famn och då fick det bli så. Vi kunde inte ha valt bättre!

Nu får ni alla ha en fortsatt trevlig helg, jag kommer förmodligen sova igenom hela!

De har varit många timmar av spänning och nu är de äntligen här!

IMG_4456 IMG_4486 IMG_4472 IMG_4460 IMG_4468 IMG_4481