RumFörAlea

Ett rum för alla.

En familj i ordets rätta bemärkelse… 
Generöst. Omtänksamt. Jordnära.
Människor som bryr sig om och står varandra nära…

Varför? 

RumförAlea vill kombinera fritid, nyfikenhet och personliga möten. Upplev och upptäck tillsammans med oss i en miljö bestående av livets goda. I en värld fylld av intryck vill vi skapa ett rum för meningsfull återhämtning. 

Gisekvarn Vintern 2017

Vi vill skapa sammanhang där Du och dina vänner kan mötas utan krav eller måsten.

…RumförAlea skapar rum för dig som  möjliggör sammankomster…

…rum där värdinnan kan luta sig tillbaka och njuta som alla andra,  av alla andra.

Vad kan vi stå till tjänst med?

  • Sammankomster kring teman; Sverige är ett land med traditioner och säsonger. Vi kan dreja, skapa olika hantverk, förbereda för vår, sommar, höst och vinter på ett avslappnat sätt för Er. Vi lagar mat för säsongen och lär oss om råvaror och nya tekniker. Vi delar med oss om våra tankar efter läst olika böcker och skapar bokcirklar utifrån dom. Vi skräddarsyr ALLT utifrån dina önskemål.
  • Happy-Holidays; Vi dekorerar, lagar mat och skapar för helgens sammankomst. Oavsett högtid så lovar vi att det blir ett oförglömligt minne. Skapa egna jul-dekorationer och njut av den frigörande känslan av att skapa med dina egna händer.

Mycket få människor lever i dag – de flesta gör förberedelser för att leva i morgon.

Kontakt

Maila oss på freja@tharning.se eller ring/sms:a 0733683282

Om du vill lära dig mer om Oss är du välkommen att maila eller ringa


?

All lycka till T-kullen!

Efter åtta härliga, krävande och fantastiska veckor så har alla valpar lämnat oss.

I lördags så hämtades Tequila, Trixie och Troy av sina nya familjer. Jag måste säga att jag själv höll masken rätt så bra jämfört med mina andra familjemedlemmar, och med lite stöd från Karolina så klarade jag mig utan att fälla några tårar tills det var en kvart tills Troy skulle hämtas. Då insåg jag att mina bebisar lämnar. Det som började med en ensam tår på kinden bröt snabbt ut till en flod rinnandes ned. Karolina skrattade och klappade tröstande mitt huvud när jag låg i hennes knä och storbölade. Usch så jobbigt det varit att lämna ifrån mig valparna.

Hur som haver så gick det fint fint med valpköparna och det är tröstande att valparna hamnat i sådana fina hem. Jag får dessutom se alla igen v 44! 😉 I söndags kom TJ´s familj och hämtade honom och i måndags så kom Theodoras. Även de har fått underbara hem.

Tindra stannar hos oss och hon och Telma är bästa kompisar. De busar på dagarna och sover tillsammans på nätterna. Hm.. eller nästan, Tindra sover i min säng och Telma på mattan nedanför. Vi går på långa promenader med Tindra i ryggsäck och idag gick vi och plockade blåbär. Tindra var mycket noga med att undersöka och lukta på varje blåbär som plockades från marken. Det är inte vadsomhelst som får komma in i hennes hem.

Man har verkligen märkt att de ändras när de lämnar sina syskon. Beteendet, energin och deras behov är helt annorlunda. I Tindras fall så har hon bara blivit gladare, spralligare och ännu mer lätthanterligare. 🙂

Kommer ihåg när jag fick hem Telma, det var en av dom roligaste sakerna som jag varit med om! Jag såg henne på direkten som en familjemedlem och det kändes som om hon alltid funnits i mitt liv. Något någorlunda detta hoppas jag att Ni, valpägarna, känner!

All lycka till nu och ge dom en massa pussar från oss!

IMG_5378

TJ (Sofus) med Familjen Cavallin

IMG_5382

Theodora med Familjen Frenning

IMG_5366

Trixie med Familjen Forsberg

IMG_5364

Tequila med Familjen Möller

IMG_5399

Tindra som stannar

IMG_5374

Troy med Familjen Lind

IMG_5345IMG_5423IMG_5353IMG_5424 IMG_5405 IMG_5401

Mamma och Tindra som säger hejdå!

IMG_5416

 

1 vecka kvar…

Nu är det endast 1 vecka kvar. En vecka tills vi lämnar ifrån oss våra älskade små (stora) valpar. En vecka tills ni får hem en ny familjemedlem.

Denna har varit helt galen och nu går det fort. Både tiden och valparnas små ben rusar iväg, haha. Vi har fått hem registreringspapper på valparna och nu är alla valpar registrerade i SKK, (Svenska Kennel Klubben). Vi har också gjort en liten låda med saker som valparna får hem från oss, såsom koppel och halsband, första maten, en filt som de har haft under deras uppväxt, en leksak som varit hos oss och en liten pärm där ni kan samla valpens information när den blir större.

Vi har tagit valparna, en och en, med Telma på promenader där valpen fick sitta i en ryggsäck på magen. De orkar inte gå så himla långt.Vi klippte deras klor för första gången också;) Det gick bra men lite klurit att få dom ligga stilla.

IMG_5244

Var och kollade in på det första inlägget jag skrev om valparna och de är så himla fina allihopa. Färgerna har ändrats sig totalt sen den första dagen. Kommer ihåg hur små de var och Telma som inte ville lämna deras sida. Hon låg inne i min garderob morgon, dag och natt med undantag när hon sprang ut och gjorde sitt 😉 Kommer också ihåg den långa väntan på att Telmas förlossning skulle börja och hur jag och Karolina blev helt chockade när vi såg den första valpen födas. Hur jag tog tag i den och hjälpte den förvirrade nya mamman att inse vad som hänt. Hur jag och Karolina satt där hela dagen bara stirrandes på våra 6 friska valpar och att vi inte vågade lämna deras sida för vi trodde någon skulle komma bort eller göra sig illa. Telma hade dock stenkoll men jag tror hon uppskattade att vi satt där med henne. Klappade henne och sa vilken duktig mamma hon är. Jag tycker verkligen om Eurasierns alla sidor. Att den är lite reserverad, hänger med på allt osv. Men min favorit är nog att den skapar en sån stor flock.  Att hon lät Karolina flytta runt på hennes valpar, torka av dom och bara pyssla om dom när de var nyfödda är helt otroligt. Hon har verkligen utökat våran flock och våra närmsta vänner ser hon som familj och hon blir överlycklig när de kommer och hälsar på.

Nej nu blev det väldigt sentimentalt så jag känner att nu får ni se lite bilder!

IMG_5259 IMG_5272

Hane, TJ

IMG_5264 IMG_5265

Tik, Theodora

IMG_5275 IMG_5276

Tik, Trixie

IMG_5288 IMG_5287

Tik, Tequila

IMG_5298 IMG_5296

Tik, Tindra

IMG_5291 IMG_5290

Hane, Troy

 

Nu är det bara för Er att vänta!

IMG_5254 IMG_5233 IMG_5193 IMG_5179 IMG_5178 IMG_5139 IMG_5138 IMG_5136 IMG_5134 IMG_5034 IMG_5036 IMG_5054 IMG_5056 IMG_5137

 

6 veckor…

Hej! Här är ett lite försenat inlägg, ledsen för det, har varit väldigt upptagen!

Nu är det två veckor kvar. Kan ni förstå det? 14 ynka dagar tills Ni får hem en sprallig pälsboll. Usch så jobbigt för mig och hela familjen. Man vill behålla alla 🙁 Men det är tröstande att jag vet att valparna har alla hittat hem som kommer passa de utmärkt.

Hursomhelst så växer valparna i sån fart att det är svårt att hänga med, och nu, har de blivit riktigt stora. Det dom gör under dagarna är betydligt mycket mer än vad det var förut och de älskar att vara ute. De springer och busar, leker i den uppblåsbara minipoolen och retar gallfeber på deras mamma. Så fort hon ska lägga sig ner så är det någon redan framme vid henne och biter och tuggar i svansen, öronen och ja, det dom får tag på. Hon är däremot en mycket busig och pigg tjej så när hon har lite småtråkigt här hemma så springer hon fram till en valp och puffar på den med nosen som, ”Vill du leka?”. Och det vill dom! Hit och dit springer dom och de hittar alltid på något nytt att göra. Häromdagen när det var värmebölja och Annely vattnade blommorna så springer Tequila rakt in i vattenstrålen och rullar runt, försöker bita i vattnet och gör ”lekställningen” som vi kallar det när dom lägger sig ner med rumpan i vädret och svansen viftandes.

De tänker minsann inte sova i inhägnaden på dagarna utan  så fort man lägger dom i inhägnaden för de ska ta en vilopaus mitt på dagen så springer de runt och gnyr, piper och försöker klättra ut ur den. Imorse var mamma tvungen att gå upp fyra på morgonen för de förde sånt oväsen och försökte rymma från inhägnaden. Mamma, som är en riktig morgonpigg och brukar vakna halv sex vanliga morgnar hade inte mycket emot det utan släppte ut valparna så de kunde få springa runt ute, och inne i huset. Vi öppnar upp inhägnaden så de springer ut men också får springa mellan våra ben när vi står och tex lagar mat. Vi tycker det är en bra socialitets träning. De blir bekanta med vardagliga ljud som regelbundet uppstår i hemmet.

Nä nu blev det alldeles för mycket skrivandes och ni vill egentligen se på bilderna. Det är det som är det roliga eller hur?

IMG_5068 IMG_5070

Hane, TJ

IMG_5087 IMG_5085

Tik, Theodora

IMG_5102 IMG_5099

Tik, Trixie

IMG_5108 IMG_5109

Tik, Tequila

IMG_5117 IMG_5116

Tik, Tindra

IMG_5122 IMG_5119

Hane, Troy

Kortlunch

Kortlunch

Eurasiervalp vs Dvärgschnauzer 1 år

Del 1
Eurasiervalp vs Dvärgschnauzer 1 år

Del 2

Eurasiervalp vs Dvärgschnauzer 1 år

Del 3

Eurasiervalp vs Dvärgschnauzer 1 år

Sista delen

Eurasiervalp vs Dvärgschnauzer 1 år

Alla sover, utom…

Alla sover, utom...

Yngre valpar

Yngre valpar

5 veckor…

Nu har de fyllt 5 veckor… Heeeeeelt galet!

Varje vecka på lördagen så sitter jag och frågar mig själv samma fråga, kan en valp ändras såhär mycket på endast en vecka?

Det visar sig att, ja, det kan dom. Valparna är helt tokiga och springer runt i sin inhägnad. Vi tar ut dom när det är fint väder och de sprintar runt och busar, stångas och leker. Telma gillar hålla sig i bakgrunden och ligga en bit ifrån samtidigt som hon smaskar på något ben. Sex ”små”, (kanske är fel ord att beskriva de nu),  energiknippen som springer efter en och bits och hänger i ens svans och öron kan ju bli lite tröttsamt. Hon har dock fortfarande stenkoll på vad busfröna håller på med och börjar det väsnas lite för mycket eller ifall det är en valp som hon tycker vandrat iväg lite långt från henne i trädgården så tar hon genast hand om situationen.

Valparnas nya favorit är Smilla. Nu när Telma tröttnat lite på valparna, vilket mamman ska göra, så har hon accepterat att Smilla får leka med hennes ungar. Och Smilla ställer gärna upp som storasyster. I början tyckte hon dom var lite läskiga eftersom hon själv fortfarande inte är mer än ett år och därför backade hon undan lite. Sen tror jag det handlade lite om respekt för Telma och checka ifall det verkligen var okej ifall hon fick busa med dom. Men Telma låg nöjt och såg på när leket satte igång. Alla valpar var jätteintresserade i Smilla och de viftade ivrigt på svansen när de busade och sprang efter henne. Aldrig har jag sett Smilla så glad! Efter en timmes lek i trädgården så var valparna utmattade och vi bar in dom igen där alla somnade pladask. Efter en halvtimme var de uppe igen och skulle busa. Och så fortsätter det…

Nu är det inte långt kvar, så det är bara hålla ut 🙂 Dom senaste dagarna så ska jag o mamma handla grejer till er lilla väska där ni får med några småsaker.

Svårt att hålla valparna stilla men här är några bilder ändå ;))

IMG_4955 IMG_4956

 

Hane, TJ

IMG_4960 IMG_4959

Tik, Theodora

IMG_4968 IMG_4966

Tik, Trixie

IMG_4975 IMG_4977

Tik, Tequila

IMG_4985 IMG_4982

Tik, Tindra

IMG_4991 IMG_4990

Hane, Troy

 

IMG_5010 IMG_5001 IMG_5002 IMG_5014 IMG_5017

IMG_5369 (1) IMG_5368 (1)IMG_3197[1]

IMG_3197[1]

 

 

Halva tiden :/

Nu har halva tiden gått…

Herrejösses kan inte förstå hur snabbt det gått och tiden flyger förbi. Valparna växer sig sötare och sötare för varje dag och att veta att behöva lämna ifrån mig fem av dom tär på mitt stackars hjärta. Men det känns ändå väldigt bra eftersom jag vet de hamnar i trygga händer och att jag kommer få träffa mina små busfrön återigen på valpträffar osv då jag får gosa så mycket jag kan.

De busar, attackerar varann, och på senaste tiden, galloperar fram. Det är någon slags början till att springa gissar vi 😉 Jättetrevligt var det att träffa alla Er valpköpare och det är inte långt kvar tills vi träffas igen. Nu är det bara halva tiden kvar. Eller bara och bara.. Tycker själv att det är ganska mycket.

Hoppas ni alla hade en glad midsommar och att ert sommarlov fortsätter vara så underbart som vårt hittills varit.

Kram!

(Svårt att hålla valparna still när man ska ta kort) 😉

IMG_4900 IMG_4905

Hane, TJ

IMG_4908 IMG_4906

Tik, Theodora (Hennes öron har börjat ställa sig upp)

IMG_4909 IMG_4914

Tik, Trixie

IMG_4917 IMG_4918

Tik, Tequila

IMG_4928 IMG_4931

Tik, Tindra

IMG_4936 IMG_4937

Hane, Troy