5 veckor…

Nu har de fyllt 5 veckor… Heeeeeelt galet!

Varje vecka på lördagen så sitter jag och frågar mig själv samma fråga, kan en valp ändras såhär mycket på endast en vecka?

Det visar sig att, ja, det kan dom. Valparna är helt tokiga och springer runt i sin inhägnad. Vi tar ut dom när det är fint väder och de sprintar runt och busar, stångas och leker. Telma gillar hålla sig i bakgrunden och ligga en bit ifrån samtidigt som hon smaskar på något ben. Sex ”små”, (kanske är fel ord att beskriva de nu),  energiknippen som springer efter en och bits och hänger i ens svans och öron kan ju bli lite tröttsamt. Hon har dock fortfarande stenkoll på vad busfröna håller på med och börjar det väsnas lite för mycket eller ifall det är en valp som hon tycker vandrat iväg lite långt från henne i trädgården så tar hon genast hand om situationen.

Valparnas nya favorit är Smilla. Nu när Telma tröttnat lite på valparna, vilket mamman ska göra, så har hon accepterat att Smilla får leka med hennes ungar. Och Smilla ställer gärna upp som storasyster. I början tyckte hon dom var lite läskiga eftersom hon själv fortfarande inte är mer än ett år och därför backade hon undan lite. Sen tror jag det handlade lite om respekt för Telma och checka ifall det verkligen var okej ifall hon fick busa med dom. Men Telma låg nöjt och såg på när leket satte igång. Alla valpar var jätteintresserade i Smilla och de viftade ivrigt på svansen när de busade och sprang efter henne. Aldrig har jag sett Smilla så glad! Efter en timmes lek i trädgården så var valparna utmattade och vi bar in dom igen där alla somnade pladask. Efter en halvtimme var de uppe igen och skulle busa. Och så fortsätter det…

Nu är det inte långt kvar, så det är bara hålla ut 🙂 Dom senaste dagarna så ska jag o mamma handla grejer till er lilla väska där ni får med några småsaker.

Svårt att hålla valparna stilla men här är några bilder ändå ;))

IMG_4955 IMG_4956

 

Hane, TJ

IMG_4960 IMG_4959

Tik, Theodora

IMG_4968 IMG_4966

Tik, Trixie

IMG_4975 IMG_4977

Tik, Tequila

IMG_4985 IMG_4982

Tik, Tindra

IMG_4991 IMG_4990

Hane, Troy

 

IMG_5010 IMG_5001 IMG_5002 IMG_5014 IMG_5017

IMG_5369 (1) IMG_5368 (1)IMG_3197[1]

IMG_3197[1]